Payday Loans
Masszázs, Reiki, és Sámándob

Masszőr és Lélekgyógyász Miskolc

 

 

lélekgyógyász miskolc

 

Masszázs

 

A lelki problémák előbb utóbb megjelennek testi szinten is. Első lépcsőben általában az izomzat, az ízületek szintjén, később jönnek a betegségek. Akárcsak a környezetemet, az embert is holisztikusan (test-lélek-szellem szintjén) szemlélem. Önismereti tevékenységem, tudatosságom pedig a testemre is kiterjed, ezért adódott a masszírozás tudományának elsajátítása, mint nagyon jó kiegészítője a lélekgyógyászatnak. A különböző lelki, mentális problémák más-más testrészen, izomban okoznak rendellenességeket, ezeket felismerve két oldalról tudom támogatni pácienseimet.
A masszázskezelés az egész személyiségre kihat, teljes testi és lelki megelégedettséget adhat. Néhány kellemes masszírozás segít barátságba kerülni a testeddel, nyugtatja az idegeket, erősíti a test és a lélek egyensúlyát, oldja az izmok feszültségét. Hozzásegíthet ahhoz a felismeréshez is, milyen jó érzés, ha ellazul az ember, megszűnik a gondolatáradata. Mindezt támogatja egy megfelelő halk zene, és az illóolajok, vagy füstölők hatása. Gyógyító hatásán túl az egyik leghatékonyabb relaxációs módszer. Segít a felhalmozódott nyugtalanság, feszültség csökkentésében, testi-lelki értelemben egyaránt. Fokozatai az enyhe, simogató jellegűtől az erőteljes, mélységi hatású gyúrásig terjedhetnek. Szükség esetén ízületi kimozgatásokat is alkalmazok.

 

Reiki kezelés

 

A Reiki egy energetikai kezelés, mely a masszázstól eltérően ruhában történik. Reiki kezeléssel a tested energiaegyensúlyát tudom harmonizálni. Erősíti a szervezet öngyógyító képességét, méregtelenít, energiával tölti fel a hiányos részeket. Önmagában és masszírozással kombinálva is alkalmazható. Kisebb hatásfokkal masszírozás közben is áramlik az energia, de a maximális hatáshoz egy célzott reiki kezelés az ideális. Ilyenkor hosszabb ideig van a szükséges területen az energiát áramoltató kezem, és az én izmaim is ellazultabb állapotban vannak mint masszírozás alatt. Egyénenként más lehet a hatása és hatásfoka. Itt még inkább igaz mint a masszírozásnál, hogy a hasonló rezgésű emberek (ennek legegyszerűbb jele az erőteljes azonnali kölcsönös szimpátia) közt igazán intenzív és azonnali az energiaáramlás.

 

Sámándob kezelés

 

Mindig is vonzottak az ősi természeti népek, és szokásaik, rituáléik. A sámándob akkor került gyógyítói érdeklődésem terébe, amikor néhány alkalom után éreztem erőteljes fizikai és szellemi hatását magamon.
A sámándob gyógyító ereje ősidőktől (legalább 3000 éve) ismert. Így hangja az emberiség kollektív tudatának része, ezért sokaknak ismerős, kellemes már elsőre. Percek alatt képes lecsendesíteni, kikapcsolni, nappali éber tudatunkat.
Az elmúlt évtized orvosi és pszichológiai kuatatásai megerősítették a rendszeres dobolás testre és pszichére gyakorolt kedvező hatásait. Többek közt harmonizálja a vérnyomást, a szívműkodést, erősíti az immunrendszert. Erőteljes feszültségoldó és energetizáló hatása van. A depresszió és az Alzheimer-kór tüneteit is enyhíti (pszichiátriai esetekről van szó). Külföldön egyre jobban terjed a Reiki-vel kombinált sámándob kezelés, amikor a dob felerősíti a Reiki energiát.
A sámándobolás nagyon erőteljes hatású relaxációs módszer. A jó dob egy ütésre egyszerre több hangot, tónust szólaltat meg, folyamatos rezgésben tartva a levegőt és a közelben levő tárgyakat. Ez a folyamatosan fennálló rezonancia, és az egyszerre megszólaló eltérő tónusú hangok elősegítik az alfa és théta hullámok kialakulását az agyban. Az elme egy meditatív, álomszerű állapotba kerül. Segíti a folyamatot a monoton, hosszan ismétlődő dobhang. A zakatoló, gondolatokkal telt elme lecsendesül. Ebben az állapotban, a Szellemi részünk (lelkünk) és a tudalattink megnyilvánulásait könnyebben tudjuk érzékelni. Ez többféleképpen jelentkezhet: képek, szimbólumok, hangok, színek és érzések formájában. Ezt hívják Sámánutazásnak.

 

Füstölés

 

fustoles

Az ember az idők kezdete óta füstöl. Tette ezt az istenek kiengesztelésére, a vallási rítusok részeként, gyógyításkor, zsúfolt városrészek szagtalanítására, a templomok és az otthonok fizikai és szellemi szinten való megtisztítására. Évezredekben lehet mérni a füstölés történetét, az ókori Egyiptomtól az ősi kultúrákon keresztül egészen napjainkig. A különböző fák gyantái, mint füstölni való alapanyagok rendkívül keresett árucikkek voltak már az ókorban is. A tömjén és a mirha például olyan értékes füstölőanyagnak számított, hogy az újszülött Jézusnak szánt ajándékok között volt a helyük, mégpedig az arany mellett. A füstölőket a kínai, japán, tibeti, indiai kultúrákban, és az indián sámánisztikus hagyományokban használják, de a keresztény vallás szertartásaiban is fontos szerepet tölt be a mai napig.
A sámáni megtisztulás egy ősi rituálé, melynek célja hosszú évszázadok óta az ember lelki harmóniájának megteremtése. A sámánok a természet energiáit használták gyógyításra, mivel ismerték és érzékelték azokat. A sámáni eljárásokat napjainkban is alkalmazhatjuk testi és lelki megújulás céljából. A sámáni szertartás a test, és a lélek védelmét és felfrissülését szolgálja, mely során a dobolás gyanták és más növényi anyagok izzítással történő füstölésével egészül ki. Az illatos füst, mely körül lengi a megtisztulni vágyót, megóv a negatív energiáktól, és megszentelt környezetet teremt. A különböző anyagoknak más-más az energetikai hatása. Így személy és alkalomfüggő, mikor mit füstölök. Követve a hagyományos módszert, faszénen izzítottom a növényi alapanyagokat. Ez az ősi technika rendelkezik a legerősebb energetikai és érzékszervi hatással.


sámándob kezelés

 

A kezeléseket nyékládházi otthonomban található kezelőszobámban, bárkinek saját otthonában,
vagy ahol a legjobb, kint a természetben tudom végezni.

 

Ha fotóimat fel szeretnéd használni, kérlek értesíts!

Lehetőség van a képek megrendelésére, nagy felbontású formátumban. Részletek a Kapcsolat menüpontban.

powered by joomla  -  design & script Morgos 2010